Îngrijirea locuinței necesită, pe lângă curățenie, activități de renovare pe care le planifici la fiecare 4-5 ani. În funcție de starea încăperilor și a echipamentelor sanitare, lucrările pot să dureze de la câteva zile, până la săptămâni întregi. Iată cum să te pregătești pentru “șantierul de acasă” și cum să întocmești o listă de cumpărături pentru renovare.
Planifică etapele renovării pentru întreaga locuință
Mulți oameni se descurajează când vine vorba despre renovare, pentru că se gândesc la dezordine, murărie, lucrări de zugrăvit, vopsit și finisaje, care parcă nu se mai termină. Ca să eviți această abordare, trebuie să planifici riguros etapele renovării.
Începe cu observarea atentă a problemelor care există în fiecare încăpere. Realizează o listă de lucrări și programează-le realist, în funcție de resursele financiare și de timpul pe care îl ai la dispoziție. Nu te îngrijora din cauza bugetului pentru renovare. Calitatea este pe primul plan și o poți asigura la prețuri rezonabile, prin alegerea unor metode eficiente de plată.
Important este să bifezi tot ce-i necesar de făcut, ca să nu te trezești că trebuie s-o iei de la capăt după câteva luni. Poți să obții rapid un card de credit online, ca să nu cheltuiești toți banii deodată și să epuizezi bugetul familiei înainte de terminarea renovării.
Stabilește activitățile pentru fiecare etapă de renovare
După ce ai stabilit planul de renovare a locuinței, notează activitățile pe care le ai de realizat în fiecare etapă. Această detaliere te va ajuta să te organizezi mai bine și să faci lucrurile în ordine, ca un meseriaș profesionist.
Vei avea lucrări de construcție, zugrăvit, aplicarea tapetului, reparații, operațiuni de vopsire, recondiționări de suprafețe și obiecte, schimbarea mobilierului, decoruri ș.a. Dacă știi exact calendarul activităților, poți să estimezi bugetul de renovare, pe baza unei liste cu articole ce urmează să fie cumpărate pentru renovarea locuinței.
Realizează o listă de cumpărături pentru renovare
Ai planificat ce-i de făcut, așa că este momentul să scrii o listă de cumpărături pentru achiziționarea obiectelor necesare. Împarte-le pe categorii: materiale de construcții, parchet, gresie și faianță, tâmplărie PVC cu geam termopan, piese de mobilier, aparate electronice și electrocasnice, instalații electrice și obiecte sanitare, decorațiuni și accesorii.
La acestea se adaugă diferite unelte, vopseluri, cabluri, salopete, scări, schele de interior, bormașini și alte echipamente de lucru. Lista de cumpărături pentru renovare este lungă, așa că îți este util CardAvantaj, cel mai bun card de cumpărături în rate fără dobândă*.
Alegi exact ce-ți trebuie din rețeaua de magazine partenere CardAvantaj, ca să achiziționezi materiale de construcții în rate și să cheltuiești banii în mod inteligent. Beneficiezi de rate avantajoase la cele mai importante magazine online și offline de materiale de construcții, decorațiuni, accesorii, bricolaj, obiecte home & deco, produse pentru casă și grădină.
Achiziționează în rate materialele și echipamentele pentru renovare
Ca să reduci cheltuielile cu renovarea casei, achiziționează eșalonat articolele necesare pentru lucrările din diferite etape. Află cum primești cashback la cumpărăturile pe care le faci prin CardAvantaj și folosește sumele returnate pe card pentru următoarea sesiune de shopping în magazinele de profil.
Urmărește ofertele din campanii CardAvantaj, ca să cumperi electrocasnice în rate și alte obiecte de care ai nevoie. Astfel te asiguri că beneficiezi de cele mai bune prețuri și că plătești convenabil, pentru că ai până la 24 de rate fără dobândă*. Află de pe site, din aplicația mobilă AVANTAJ2go sau de la unitati teritorialele băncii toate detaliile despre condițiile de utilizare a cardului de cumpărături, pentru menținerea nivelului zero al dobânzii.
Astfel poți să ajustezi lista de articole necesare, pe parcursul renovării. Cantitățile de vopsea estimate inițial, necesarul de faianță și de parchet se pot modifica în timpul lucrărilor. Apar lucruri neprevăzute, așa că este bine să știi cum faci cumpărături în rate fără dobândă*, pentru organizarea optimă a “șantierului de acasă”.
*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.