Amenajarea unui living: 3 trucuri pentru alegerea mobilierului

07 Aug 2024 35

Te muți în casă nouă sau vrei să reamenajezi locuința actuală? Un moment important îl reprezintă alegerea mobilierului din living, deoarece este camera unde vrei să te relaxezi și să te simți confortabil, să primești oaspeți și să urmărești serialele preferate. Îți venim în ajutor cu sfaturi și recomandări pentru selectarea celor mai potrivite articole de mobilier pentru living:

Stabilește dimensiunile și proporțiile potrivite pentru mobila din living

Înainte de a cumpăra mobilă, măsoară cu atenție livingul. Înțelegerea dimensiunilor exacte te va ajuta să eviți achiziționarea unor piese prea mari sau prea mici pentru spațiul disponibil. Desenează un plan al camerei, indicând locul ferestrelor, ușilor și al altor elemente fixe. Apoi, marchează unde ar putea fi amplasată fiecare piesă de mobilier. Acest lucru te ajută să vizualizezi aranjamentul și să stabilești cum se potrivesc piesele între ele.

Dacă ai un living de dimensiuni reduse sau cu o formă neobișnuită, ia în considerare mobilierul modular, care poate fi ajustat și reconfigurat în funcție de nevoi. Când alegi materiale pentru bricolaj, ține seama de specificul proiectului DIY pe care vrei să-l realizezi și de măsurătorile pe care le-ai făcut. Cu atenție și rigoare, vei reuși să amenajezi camera de zi într-un mod eficient, atât din punct de vedere financiar, cât și estetic. 

Selectează piese de mobilier în stilul decorativ al camerei

Sfătuiește-te cu membrii familiei și decideți asupra unui stil de design care să reflecte personalitatea și preferințele voastre. Acesta poate fi contemporan, clasic, rustic, minimalist etc. Pe baza alegerii făcute, selectează piese de mobilier care să se integreze unitar și să creeze un ambient agreabil. Livingul are balcon sau terasă? Include elemente de amenajări exterioare, pentru mai mult confort, în orice anotimp

Pentru un living modern, caută mobilă cu linii simple și culori neutre, de exemplu mese de cafea din sticlă sau metal, rafturi minimaliste. Într-o amenajare rustică, mobilierul ar trebui să fie robust și realizat din materiale naturale:  mese de lemn nefinisat, dulapuri din lemn masiv. Vrei un stil industrial? Alege canapele din piele, mese cu structuri metalice, tubulaturi, texturi ecologice. Poți achiziționa obiectele preferate fără să epuizezi bugetul de amenajare, deoarece ai la dispoziție campaniile active CardAvantaj, pentru cumpărături în rate fără dobândă*, la sute de produse pentru casă și grădină.

Completează cu accesorii pentru living, în funcție de stilul ales: lămpi de design, tablouri abstracte, perne decorative cu modele geometrice, pentru amenajări moderne sau lustre de cristal, oglinzi mari cu rame ornate, perdele și draperii elegante, dacă vrei o cameră clasică. Pentru un living rustic vei folosi covorașe țesute, perne decorative cu motive tradiționale, coșuri din ratan, iar stilul industrial va fi completat de lămpi cu abajur metalic, obiecte de decor din fier și structuri metalice, tablouri cu motive grafice alb-negru.

Alege mobilier estetic și funcțional, pentru un living confortabil

Livingul este un loc de relaxare, deci selectează mobilier confortabil și rezistent. Testează canapelele și fotoliile înainte de a le achiziționa, pentru a te asigura că oferă suportul necesar. Alege mobilă multifuncțională pentru camera de zi. De exemplu, o masă de cafea cu spațiu de depozitare integrat sau un otoman care poate fi folosit și ca scaun suplimentar.

Într-un living bine organizat, spațiile de depozitare sunt esențiale. Ia în considerare rafturi deschise, dulapuri cu uși glisante sau mobilier cu sertare ascunse, pentru a păstra ordinea și a maximiza spațiul disponibil. Adaugă elemente personale precum fotografii, opere de artă, și suveniruri care îți reflectă personalitatea și transformă o casă în acasă.

Stabilește un buget clar și încearcă să te încadrezi în el, prioritizând piesele esențiale. Caută opțiuni de calitate la prețuri accesibile și ia în considerare reducerile și ofertele de achiziții în rate, prin cel mai avantajos card de cumpărături cu dobândă zero*. Aplicând aceste trucuri, te vei bucura de o cameră care nu doar arată bine, dar este și funcțională și confortabilă.
 
 


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Amenajarea unui living: 3 trucuri pentru alegerea mobilierului

07 Aug 2024 35

Te muți în casă nouă sau vrei să reamenajezi locuința actuală? Un moment important îl reprezintă alegerea mobilierului din living, deoarece este camera unde vrei să te relaxezi și să te si...

Ce înseamnă suma minimă de plată pentru un card de credit?

02 Aug 2024 154

Suma minimă de plată pentru un card de credit reprezintă cea mai mică valoare pe care, ca titular de card, trebuie să o achiți obligatoriu în fiecare lună. În acest mod menții contul &icir...

Planificarea vacanței perfecte: cum să profiți de ofertele de plăți în rate?

29 Jul 2024 75

Știi deja că poți să folosești cardul de cumpărături în rate, la achiziționarea produselor și serviciilor de care ai nevoie, pentru tine și familia ta. Află în continuare cele mai noi ofer...

Laptop pentru editare video: 5 modele moderne și sfaturi pentru alegere

26 Jul 2024 68

Alegerea unui laptop pentru editare video necesită atenție la anumite specificații tehnice, pentru a asigura o performanță optimă în cadrul proiectelor profesionale complexe. Află care sunt cele...