5 moduri prin care să investești în sănătatea ta mintală

20 May 2024 349

Corp sănătos în minte sănătoasă...Da, ai citit bine, nu este o preluare greșită a celebrului proverb latin...Sănătatea fizică este dată de echilibrul mental, de acea stare de bine psihologică prin care îți dezvolți abilitățile, faci față stresului normal al vieții, lucrezi în mod eficient, te integrezi în familie și comunitate. Află cum să investești inteligent în sănătatea mintală, cu beneficii pe termen lung!

Urmează un program de exerciții fizice și mișcare în aer liber

Exercițiile fizice nu sunt doar bune pentru corp, ci și pentru minte. Activitatea fizică regulată poate reduce simptomele de anxietate și depresie, îmbunătățește stima de sine și calitatea somnului. Mișcarea în aer liber stimulează eliberarea de endorfine, neurotransmițători în creier care funcționează ca analgezice naturale, benefice pentru starea de spirit.  

Mergi la sală, practică un sport sau programează plimbări zilnice. Alege exerciții fizice în funcție de vârstă și investește în echipament sportiv, ca să te simți confortabil și să eviți accidentările. Nu-i nevoie să faci mari cheltuieli, poți să achiziționezi tot ce ai nevoie printr-un card de cumpărături în rate cu dobândă zero*.

De exemplu, CardAvantaj îți oferă posibilitatea de shopping online sau în magazine fizice din rețeaua de parteneri. Selectează articole și accesorii pentru fitness, jogging, trekking sau alte activități fizice de la retaileri precum Decathlon, Under Armour, Himalaya, Intersport, Dream Sports, Sport Vision, Buzz, Sport Guru, Altex, Emag ș.a. 

Practică tehnici de meditație și mindfulness

Mindfulness-ul îți permite să trăiești în prezent și să reduci stresul. Meditația ajută la calmarea minții, îmbunătățirea concentrării și la reducerea gândurilor negative. Doar câteva minute pe zi pot face o diferență semnificativă, iar efectele pe termen lung sunt relevante pentru sănătatea ta mintală.

Există multe tehnici de meditație și mindfulness pe care le poți practica, de la meditația la care te concentrezi pe un singur punct, la meditația de atenție plină, în care îți deschizi conștiința la toate experiențele tale actuale. Tehnicile de respirație, cum ar fi respirația profundă și respirația diafragmatică reprezintă alte instrumente puternice în practica meditației și a mindfulness-ului. Te ajută să te calmezi și să te concentrezi la activitățile de zi cu zi, uneori stresante, alteori obositoare.

Respectă o dietă echilibrată

Ceea ce mănânci influențează nu doar sănătatea fizică, ci și pe cea mintală. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, proteine de calitate și acizi grași Omega 3 contribuie la reglarea dispoziției și la îmbunătățirea funcției cerebrale. Mănâncă bine și ieftin, hrana sănătoasă nu este neapărat scumpă! Mai ales că poți să cumperi în rate alimente bio, produse eco, suplimente alimentare naturale și să plătești cu un card virtual, pentru shopping rapid, oriunde te-ai afla!

Planificarea meselor reprezintă un aspect cheie pentru o alimentație sănătoasă. De asemenea, hidratarea joacă un rol esențial în menținerea funcțiilor organismului. Ești tot timpul pe fugă și n-ai vreme să iei o gustare în oraș? Setează-ți alerte pe smartphone și respectă pauza de prânz, oricât de aglomerat este programul zilei respective! Gătește acasă, măsoară porțiile și nu sări peste micul dejun! În acest mod eviți cinele copioase, mâncatul emoțional sau pe fond de stres. 

Dezvoltă relații sănătoase

Relațiile cu ceilalți au un rol important în sănătatea mintală a fiecăruia dintre noi. Petrece timp cu persoane care te încurajează și te sprijină, comunică deschis despre sentimentele tale. Partenerul de viață, familia, prietenii reprezintă o rețea de suport care te ajută să reduci sentimentele de singurătate și izolare.

Conștientizează disconfortul pe care ți-l produc legăturile cu unii oameni din jurul tău. Manifestările unei relații toxice variază, dar poți recunoaște semnele de manipulare, abuz fizic sau emoțional, lipsa respectului pentru limitele stabilite. În astfel de situații, stabilește distanța, solicită ajutorul unui profesionist sau chiar încheie relația. Este important să fii bine tu cu tine, în mintea ta și în trupul tău.

Rezervă-ți timp pentru tine: relaxare, hobby, învățare

Într-o lume mereu ocupată, găsește momente pentru relaxare și refacere! Acest lucru poate însemna să citești o carte, să asculți muzica preferată, să practici un hobby, să pleci într-o vacanță cu agenție de turism sau pe cont propriu ori pur și simplu să stai în liniște. Învață să spui „nu” solicitărilor care îți depășesc capacitățile și să pui pe primul loc ceea ce-ți face bine, la nivel mental. 

Evaluează resursele financiare, de timp și emoționale și alocă-le prioritar pentru sănătatea fizică și mintală. Utilizează mijloace de plată moderne, care-ți dau posibilitatea să achiziționezi în rate fără dobândă* produse și servicii pentru un stil de viață sănătos, cu relaxare, distracție și călătorii. În acest mod îți vei regăsi echilibrul interior și bucuria de viață!


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Idei creative de decorare pentru Crăciun folosind carduri de cumpărături

13 Dec 2024 34

Sărbătorile se apropie, iar pregătirile sunt în toi! Ai intrat și tu în febra cumpărăturilor? Între goana după cadouri și maratonul de cozonaci, rezervă-ți timp pentru decorurile de...

Top 3 destinații de iarnă din Europa pentru schi, relaxare și peisaje de poveste

29 Nov 2024 70

Europa oferă câteva destinații incredibile de iarnă, perfecte pentru schi și relaxare, într-un decor feeric. Visezi și tu la o vacanță alături de familie și prieteni, pe crestele pline de...

Securitatea cumpărăturilor online: protejează-ți finanțele cu un card de credit securizat

19 Nov 2024 101

Cumpărăturile online reprezintă un trend în creștere accelerată, iar pentru tine au devenit modalitatea de shopping preferată. Este comod, rapid, ofertant - dar este și sigur să folosești cardul...

Care este diferența dintre un card de credit pentru cumpărături și un card de debit?

12 Nov 2024 160

Diferențele dintre un card de debit și un card de cumpărături cu plata în rate fără dobândă se bazează în principal pe modul în care funcționează și pe avantajele pe care le of...