Preocuparea pentru sănătatea ta și a familiei reprezintă o prioritate majoră. Asigurările medicale te pot ajuta să-ți gestionezi pe termen lung starea de bine și să-i știi pe cei dragi în siguranță, bine îngrijiți. Află în continuare cum să-ți faci o asigurare privată și care sunt opțiunile de plată în rate a acestor servicii de medical insurance.
1. Evaluează nevoile de sănătate
Analizează-ți istoricul medical, luând în considerare factori precum vârsta, sexul, stilul de viață și prezența oricăror condiții medicale preexistente (boli cronice, ereditare, alergii, intervenții chirurgicale ș.a.). Fumatul, consumul de alcool, activitatea fizică regulată și dieta pot influența starea de sănătate . Anumite profesii îți expun la riscuri specifice sănătateaceea ce poate necesita o acoperire suplimentară a asigurării.
Aceste detalii te vor ajuta să înțelegi ce tip de asigurare medicală ți se potrivește. Ține seama și de nevoile de sănătate viitoare. De exemplu, dacă există planuri de a avea copii în viitor, este important ca planul de asigurare să acopere îngrijirile pre și postnatale. Un broker de asigurări sau un consultant în sănătate te poate ajuta să înțelegi mai bine opțiunile și să alegi cea mai potrivită asigurare pentru tine.
2. Cercetează opțiunile disponibile pentru asigurări medicale private
Ai la dispoziție asigurări de bază, asigurări suplimentare și asigurări de grup. Asigurările medicale de bază acoperă în general serviciile medicale necesare, cum ar fi vizitele la medic, medicamentele prescrise și îngrijirea de urgență. Asigurările suplimentare oferă acoperire pentru servicii care nu fac parte din planul de bază, cum ar fi îngrijirea dentară sau oftalmologică. Asigurările de grup sunt obținute prin angajatori și pot oferi extra beneficii.
Costul diferitelor opțiuni de asigurare reprezintă un factor important în alegerea celei mai potrivite opțiuni de health insurance. Ai la dispoziție asigurare medicală cu plata în rate, prin card de cumpărături, cu dobândă zero*. În rețeaua de parteneri CardAvantaj sunt firme cu experiență în asigurări medicale private, așa că ai acces la servicii de calitate de la Asirom, Metlife, Signal Iduna, Allianz Tiriac, Aust Insurance, Safety Broker, VS Company Broker de Asigurare ș.a.
3. Compară planurile de asigurare medicală și alege planul potrivit pentru tine
Studiază ofertele existente pe piață și vezi ce servicii medicale sunt acoperite (consultații, tratamente, spitalizări, intervenții chirurgicale, etc.). Costurile asociate asigurărilor medicale private includ primele de asigurare, cheltuielile deductibile, coplata și limita maximă de plată.
Compară aceste costuri și identifică planul de asigurare optim pentru tine și familia ta. Verifică dacă medicii, laboratoarele de analize și investigații imagistice, spitalele și clinicile la care vrei să mergi sunt incluse în rețeaua asigurătorului.
4. Aplică pentru asigurare medicală privată
După ce ai comparat planurile și ai evaluat ce asigurare medicală ți se potrivește, aplică pentru planul care îți oferă cea mai bună valoare în raport cu costul și nevoile tale de sănătate. Pregătește toate documentele necesare și completează cererea de asigurare medicală privată. Poți să aplici online sau prin intermediul unui agent de asigurări.
După trimiterea aplicației, va urma un proces de evaluare din partea companiei de asigurări, care poate include verificări ale istoricului tău medical. Revizuiește și semnează contractul de asigurare. Verifică și înțelege termenii și condițiile, înainte de a semna contractul. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, acum este momentul să le adresezi brokerului de asigurări.
5. Plătește prima de asigurare
După semnarea contractului, va trebui să plătești prima de asigurare, pentru a activa polița de asigurare medicală privată. Aceasta variază în funcție de vârstă, stare de sănătate, nivelul de acoperire dorit și alți factori specifici companiei de asigurare. Neplata primei de asigurare poate duce la anularea poliței de asigurare. În cel mai rău scenariu, poți rămâne fără acoperire medicală când ai nevoie cel mai mult de sprijin și îngrijire.
Poți să alegi dintre mai multe modalități de plată a primei de asigurare, ca să beneficiezi de flexibilitate financiară și predictibilitate în gestionarea bugetului personal. Majoritatea companiilor de asigurări îți oferă posibilitatea de a plăti prima de asigurare lunar, trimestrial, semestrial sau anual, așa că alege ce este mai convenabil pentru tine.
Când optezi pentru plata online în rate cu dobândă zero* a asigurării medicale private prin CardAvantaj, poți utiliza și un card virtual de cumpărături. Astfel, achiți rapid, comod, fără să mai scoți cardul din buzunar sau să mai accesezi aplicația mobilă.
Reține că plata în avans a primei de asigurare îți aduce beneficii suplimentare. Multe companii de asigurări oferă reduceri pentru plățile în avans sau pentru plățile automate. Aceste opțiuni te ajută să economisești sume semnificative de bani pe termen lung.
6. Verifică periodic asigurarea medicală privată
Nevoile de sănătate se pot schimba, așa că este bine să reevaluezi periodic asigurarea medicală, pentru a te asigura că încă îți satisface nevoile. Schimbări precum căsătoria, divorțul, nașterea unui copil sau adăugarea unui membru de familie la polița ta pot necesita ajustarea acoperirii pentru asigurarea medicală privată.
Modificările în stilul de viață, cum ar fi o nouă carieră, mutarea într-o altă țară sau practicarea unui sport extrem pot influența acoperirea de care ai nevoie. Companiile de asigurări actualizează periodic ofertele și introduc noi produse sau servicii care s-ar putea potrivi mai bine nevoilor tale actuale.
La revizuirea poliței poți identifica oportunități de a reduce costurile, prin negocierea termenilor contractuali sau prin găsirea unei oferte mai competitive pe piață. Interesează-te și despre beneficii suplimentare, cum ar fi acoperire extinsă pentru tratamente și proceduri, terapii inovative. La acestea se adaugă abonamente la sala de fitness, consiliere nutrițională și programe de gestionare a stresului, pentru a încuraja un stil de viață sănătos.
*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.