Ce înseamnă suma minimă de plată pentru un card de credit?

02 Aug 2024 155

Suma minimă de plată pentru un card de credit reprezintă cea mai mică valoare pe care, ca titular de card, trebuie să o achiți obligatoriu în fiecare lună. În acest mod menții contul în stare bună și eviți penalitățile de întârziere. Această sumă este stabilită de bancă sau instituția financiară emitentă a cardului și poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv soldul total al datoriei și termenii specifici ai contractului de credit. Află în continuare detalii și recomandări despre suma minimă de plată pentru CardAvantaj, cardul pentru cumpărături în rate fără dobândă*, emis de Credit Europe Bank.

Elemente principale ale sumei minime de plată pentru CardAvantaj

CardAvantaj emis sub sigla Mastercard este primul card de credit în lei. Este un card de cumpărături avantajos, pentru shopping cu plata în rate cu dobândă zero*, la care primești si bonus, odată cu fiecare tranzacție comercială pe care o realizezi prin intermediul CardAvantaj.

Perioada de grație pentru CardAvantaj

Perioada de grație reprezintă un beneficiu important al cardurilor de credit, fiind unul dintre principalele motive pentru care mulți oameni le utilizează pentru cumpărături din magazine fizice și online. Perioada de grație se referă la durata în care poți să folosești sumele împrumutate, fără să plătești dobândă. 

Ca posesor de CardAvantaj, beneficiezi de o perioadă de grație de până la 45 de zile fără dobândă* pentru tranzacțiile comerciale, inclusiv pentru cele din cadrul sistemului de rate. De asemenea, poți să te bucuri de o perioada de creditare nelimitată, dacă rambursezi lunar suma minimă de plată. Nu uita că poți să soliciți până la 5 carduri suplimentare, în aceleași condiții atractive, cu avantaje pe termen lung (zero lei taxă de emitere, bonus 0,3% din valoarea fiecărei tranzacții ș.a.).

Suma de plată în fiecare lună pentru CardAvantaj

Dacă nu dorești să rambursezi integral suma utilizată în perioada de grație, Credit Europe Bank îți oferă posibilitatea de a rambursa lunar numai suma minimă de aproximativ 3% din valoarea tranzacțiilor evidențiate în extrasul de cont emis la sfârşitul fiecărei luni, plus 100% dobânda și comisioanele aferente, dacă este cazul. Consultă aici lista de taxe, comisioane, dobânzi și costuri aferente cardurilor de credit CardAvantaj Mastercard Standard/Gold, Visa Classic/Gold. 

La emiterea extrasului de cont, Credit Europe Bank îți transmite gratuit un SMS ce conține detaliile despre suma minimă de plată pentru cardul tău de cumpărături CardAvantaj. Limita de credit acordată pe card este de tip revolving, adică sumele rambursate se regăsesc din nou pe contul de card.

Cum să utilizezi suma minimă de plată pentru un card de credit?

Plătește la termen suma de plată evidențiată în extrasul de cont. Monitorizează achizițiile efectuate prin intermediul cardului de credit CardAvantaj, pentru a evita acumularea unui sold mare, care să devină dificil de gestionat.

Creează un plan de rambursare, conform disponibilității financiare actuale. Actualizează acest plan dacă apar modificări în veniturile lunare, pentru a te menține într-o zonă confortabilă din punct de vedere al sumelor pe care le poți aloca.

Dacă întâmpini dificultăți în achitarea sumei minime de plată, este important să comunici cu banca sau instituția financiară emitentă a cardului. Astfel, beneficiezi de  opțiuni de rambursare flexibile, pentru plata ratelor la cardul de cumpărături CardAvantaj. De asemenea, poți solicita ajustarea ratei dobânzii, pentru accesarea unor condiții favorabile de returnare a sumelor datorate. 
 
 


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Amenajarea unui living: 3 trucuri pentru alegerea mobilierului

07 Aug 2024 35

Te muți în casă nouă sau vrei să reamenajezi locuința actuală? Un moment important îl reprezintă alegerea mobilierului din living, deoarece este camera unde vrei să te relaxezi și să te si...

Ce înseamnă suma minimă de plată pentru un card de credit?

02 Aug 2024 155

Suma minimă de plată pentru un card de credit reprezintă cea mai mică valoare pe care, ca titular de card, trebuie să o achiți obligatoriu în fiecare lună. În acest mod menții contul &icir...

Planificarea vacanței perfecte: cum să profiți de ofertele de plăți în rate?

29 Jul 2024 76

Știi deja că poți să folosești cardul de cumpărături în rate, la achiziționarea produselor și serviciilor de care ai nevoie, pentru tine și familia ta. Află în continuare cele mai noi ofer...

Laptop pentru editare video: 5 modele moderne și sfaturi pentru alegere

26 Jul 2024 68

Alegerea unui laptop pentru editare video necesită atenție la anumite specificații tehnice, pentru a asigura o performanță optimă în cadrul proiectelor profesionale complexe. Află care sunt cele...