Ce este asigurarea de călătorie, cum și unde o poți face?

01 Jul 2024 48

Te pregătești de vacanță sau pleci într-un city break în destinația turistică preferată? Pune în bagaj doar lucruri folositoare și bucuria excursiilor, lasă acasă grijile și problemele! Cum să reușești acest lucru? Află în continuare ce beneficii îți aduce o asigurare de călătorie și care sunt cele mai atractive oferte în domeniul travel insurance. 

Ce este asigurarea de călătorie și de ce este importantă?

Asigurarea de călătorie este o formă de asigurare prevăzută să acopere diverse riscuri legate de călătorii, precum accidente, boală, pierderea bagajelor sau anularea zborurilor. Este utilă pentru protecția financiară a ta și a familiei, în cazul unor incidente neprevăzute în timpul deplasărilor în țară sau în străinătate. Este firesc să dorești un concediu accesibil, la un raport optim calitate-preț. Când organizezi călătorii în rate fără dobândă*, să știi că poți să achiziționezi și asigurare de călătorie, tot prin intermediul cardului tău de cumpărături, CardAvantaj.

Așadar, asigurările de călătorie reprezintă contracte între tine și o companie de asigurări, prin care aceasta îți oferă o serie de garanții pentru diverse riscuri asociate cu călătoriile. Aceasta poate include protecție financiară pentru costurile medicale de urgență, anularea sau întârzierea călătoriei, pierderea sau furtul de bagaje, accidente personale și multe altele.

În esență, asigurarea de călătorie este un instrument de gestionare a riscurilor, care te protejează de cheltuielile neașteptate ce pot apărea în timpul unei călătorii. Nu le neglija, în ideea că faci economii în vacanță, folosește alternative avantajoase, de asigurări în rate.

Tipuri de asigurări de călătorie în rate

Există mai multe tipuri de asigurări de călătorie, fiecare cu propriile caracteristici și beneficii. Cea mai importantă asigurare de călătorie este cea medicală, ce acoperă cheltuielile medicale în cazul unei urgențe de sănătate apărute în timpul călătoriei. De la consultații medicale și medicamente, până la intervenții chirurgicale sau repatriere medicală, această asigurare acoperă o arie largă de situații neprevăzute. 

O altă formă de asigurare de călătorie este cea pentru anulare sau întrerupere. Oferă protecție financiară, în cazul în care trebuie să anulezi sau să întrerupi călătoria din cauze neașteptate, cum ar fi boala sau decesul unui membru al familiei. Asigurarea de călătorie pentru bagaje reprezintă o altă opțiune valoroasă. Acoperă valoarea bagajelor în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acestora în timpul călătoriei.

În sfârșit, asigurarea de călătorie pentru evacuare de urgență este esențială pentru persoanele care călătoresc în regiuni îndepărtate sau periculoase, deoarece acoperă costurile de evacuare medicală de urgență. Reține că asigurarea de călătorie oferă o protecție importantă, dar nu înlocuiește grija pentru cum să planifici vacanța și o abordare precaută a călătoriilor.

Cum să alegi tipul potrivit de asigurare de călătorie pentru nevoile tale

Multe companii de asigurări îți dau posibilitatea de a încheia asigurări de călătorie online, ceea ce este convenabil și rapid. La achiziționarea unui pachet de călătorie, agențiile de turism și turoperatorii oferă opțiuni pentru asigurări de călătorie. Există și bănci unde ai la dispoziție diverse tipuri de asigurări de călătorie, ca parte a serviciilor financiare sau în parteneriat cu diverse companii de asigurări. De asemenea, poți vizita o agenție de asigurări pentru a discuta direct cu un agent și a încheia o poliță.

Este important să alegi o asigurare potrivită și să citești cu atenție termenii și condițiile, pentru a înțelege ce este inclus și ce excluderi există. Fiecare călător are nevoi diferite, iar acestea determină tipul de asigurare ales.  Evaluarea costurilor reprezintă un alt aspect important în configurarea unei asigurări de călătorie. Deși asigurarea de călătorie este o investiție importantă, este important să evaluezi costurile diferitelor tipuri de asigurări înainte de a lua o decizie. Unele polițe de asigurare pot părea mai scumpe la început, dar vin cu o acoperire mai extinsă, care poate fi mai benefică pe termen lung.

Durata călătoriei influențează tipul de asigurare de care ai nevoie. Există asigurări pentru călătorii singulare, dar și polițe anuale, care pot fi mai economice dacă călătorești des. Serviciul suport pentru clienți reprezintă un beneficiu major, dacă întâmpini probleme în timpul călătoriei. Verifică cum poți contacta asiguratorul în caz de urgență și ce tip de asistență oferă.

Pentru a utiliza inteligent bugetul disponibil, urmărește ofertele de campanii active CardAvantaj și profită de asigurări de călătorie în rate, prin companiile din rețeaua de parteneri CardAvantaj. Aceștia sunt turoperatori, agenții de turism și travelling, firme de asigurări, furnizori de consultanță și servicii financiar-bancare. Oricare ar fi alegerea ta, vei beneficia de rate cu dobândă zero* la pachetele de asigurări, pentru un concediu reușit, alături de cei dragi.


*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale

CATEGORII

Ghiduri utile

Beneficii CardAvantaj

Magazine partenere CardAvantaj

Oferte Speciale


Postari recente

Cadouri pentru gameri: 5 dispozitive care cu siguranță vor fi apreciate

12 Jul 2024 26

Vrei să faci o bucurie prietenilor pasionați de jocuri video? Dacă ești în căutarea unor cadouri pentru gameri, există o mulțime de dispozitive și accesorii care le pot îmbunătăți experien...

Idei creative și practice pentru amenajarea zonei de grătar: accesorii, mobilier și decorațiuni

08 Jul 2024 44

Amenajarea zonei de grătar poate transforma un spațiu obișnuit din curte într-un loc plin de viață, pentru petrecerea timpului liber cu familia și prietenii. Iată câteva idei creative și p...

Cum să alegi cel mai bun sistem Home Cinema în funcție de buget: 5 sfaturi

04 Jul 2024 72

Vrei să vezi filmele preferate chiar la tine acasă și să faci binging cu serialele momentului, pe un ecran performant? Află în continuare cum să alegi cel mai bun sistem Home Cinema, potrivit pe...

Ce este asigurarea de călătorie, cum și unde o poți face?

01 Jul 2024 48

Te pregătești de vacanță sau pleci într-un city break în destinația turistică preferată? Pune în bagaj doar lucruri folositoare și bucuria excursiilor, lasă acasă grijile și probleme...